Dutch!

Welkom bij ‘La Maison de l’Escrime’!

Opgericht in 1961 is ‘La Maison de l’Escrime’ vandaag met meer dan 150 leden de grootste club van Brussel en waarschijnlijk ook van België.

Haar geschiedenis, ervaring en reputatie gecombineerd met haar aanwezigheid in het hart van de Europese hoofdstad dragen bij tot het internationale karakter van onze club. Onder onze leden tellen we schermers uit Rusland, Italië, Finland, Hongarije, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Venezuela, Oekraïne, China, Libanon, enz… Die culturele diversiteit geeft een bijzonder karakter mee aan de club waardoor het zoveel meer wordt dan een plek waar mensen enkel komen om te schermen.

Alle drie de wapens kunnen worden aangeleerd: floret, degen en sabel. We hebben schermers van alle leeftijden, beginners en gevorderden, zowel recreatieve schermers als de competitiebeesten.

We zijn op twee locaties te vinden. De eerste zaal bevindt zich in Watermaal-Bosvoorde in Parc Sportif des 3 Tilleuls, waar we 6 dagen per week training aanbieden, voornamelijk voor degen en floret. De tweede locatie is in Ukkel in de gebouwen van het Sint-Pieterscollege waar we een project ontwikkelen dat rond sabel draait.

‘La Maison de l’Escrime’ organiseert jaarlijks de ‘Challenge Verhalle’, een internationaal degentornooi per ploeg, en de ‘Challenge Hulin’, een internationaal recreatief degentornooi in gemengde ploegen van 2.

Onze schermers nemen tevens actief deel aan competities in België en in het buitenland. Dankzij hun successen geniet de club een hoog aanzien. Zo heeft zowel onze mannen- als damesploeg dit jaar de Belgische titel voor degen binnengehaald.

Daarnaast is de club bewaarder van de Eed van de Schermers, waardoor we jaarlijks deelnemen aan de Ommegang van Brussel en de ‘Tir du Roy’ organiseren.

#Schermen #schermclub #Brussel

Merci à Alessandra pour la traduction